Blog ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ

Αρθρογραφία, Έρευνα, Εκπαίδευση και Ενημέρωση

 Αναζήτηση


Αποτελεί κοινό μυστικό (και ίσως όχι και τόσο μυστικό) στις μέρες μας η αγωνία σχετικά με το εργασιακό μέλλον, τόσο των νέων που ετοιμάζονται να εισέλθουν στην αγορά εργασίας όσο και των γονιών τους. Ίσως όχι άδικα. Η γενική εικόνα στην Ελλάδα της παρατεταμένης κρίσης σίγουρα δεν είναι αυτό που θα μπορούσαμε να ονομάσουμε «καλή». Η ανεργία σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της ΕΛΣΤΑΤ για το καλοκαίρι του 2016 κινήθηκε στο 23,1% (Έρευνα Εργατικού ∆υναμικού: Β΄ Τρίμηνο 2016) την ίδια στιγμή που το αντίστοιχο ποσοστό στις ηλικίες κάτω των 24 ετών υπερδιπλασιάζεται στο 49,1%. Είναι βέβαια σημαντικό να τονίσουμε ότι τα νούμερα του 2016 είναι βελτιωμένα συγκριτικά με αυτά του 2015, όπου για την αντίστοιχη περίοδο είχαμε συνολικό ποσοστό ανεργίας 24,6%.

Το παρόν άρθρο, το οποίο θα ολοκληρωθεί σε 3 μέρη, έρχεται να καταδείξει το γεγονός ότι όχι μόνο υπάρχουν ακόμα βέλτιστες επιλογές με στόχο τόσο την άμεση επαγγελματική αποκατάσταση, αλλά οι επιλογές αυτές εξασφαλίζουν ακόμα και τις επαγγελματικές προοπτικές σε βάθος χρόνου. Τι σημαίνει αυτό; Ότι τα συγκεκριμένα επαγγέλματα δεν είναι και δεν θα είναι ποτέ λύσεις ανάγκης. Είναι επιλογές!

[συνέχεια στην ανάρτηση...]Θέματα: επαγγέλματα του μέλλοντος επαγγελματική αποκατάσταση
Κατηγορίες: categoryΓενικού Ενδιαφέροντος categoryΕκπαίδευση categoryΤουριστικά Επαγγέλματα - Μαγειρική
Αρθρογράφος: Ανδρέας Μπατσής
Ανδρέας Μπατσής στο Google Plus Ανδρέας Μπατσής στο Facebook Ανδρέας Μπατσής στο Twitter Ανδρέας Μπατσής στο Linkedin Ανδρέας Μπατσής στο Pinterest Ανδρέας Μπατσής στο Instagram
Ο Ανδρέας Μπατσής είναι digital strategist με πολλαπλή παρουσία στο διαδίκτυο. Φυσικός του ΑΠΘ, με μεταπτυχιακές σπουδές στη Μετεωρολογία και Κλιματολογία, και λάτρης γενικότερα του διαδικτύου, της επιστήμης, του ορθολογισμού και της αποτελεσματικότητας.

Με την Ελλάδα να βαδίζει "αισίως" στον έβδομο χρόνο της κρίσης και την ψυχολογία του κόσμου να κυμαίνεται κάπου μεταξύ αναζήτησης διεξόδων, απαισιοδοξίας και ανυπομονησίας, ένας παραδοσιακός τομέας της ελληνικής παραγωγής έρχεται να αποδείξει ότι διαθέτει τεράστια δυναμική και δυνατότητες επαγγελματικής αποκατάστασης και εξέλιξης. Αγροτικά επαγγέλματα! Ξεχασμένα από τους περισσότερους τόσο σε επίπεδο ενασχόλησης όσο και σε επίπεδο τεχνολογιών, παρόλα αυτά οι αριθμοί πίσω από τις παγιωμένες αντιλήψεις δείχνουν μια εικόνα άκρως ενθαρρυντική.

Το μικρό γαλατικό χωριό φαίνεται τελικά ότι υπάρχει!

[συνέχεια στην ανάρτηση...]Θέματα: αγροτικά επαγγέλματα οικονομική κρίση
Κατηγορίες: categoryΓενικού Ενδιαφέροντος
Αρθρογράφος: Διαμαντής Κλημεντίδης
Διαμαντής Κλημεντίδης στο Google Plus Διαμαντής Κλημεντίδης στο Facebook Διαμαντής Κλημεντίδης στο Twitter Διαμαντής Κλημεντίδης στο Linkedin

O Διαμαντής Κλημεντίδης είναι Κλινικός Φαρμακοποιός, υπεύθυνος του νοσοκομειακού φαρμακείου της ιδιωτικής ψυχιατρικής κλινικής "Αγία Αικατερίνη" από το 2010 εώς και σήμερα. Επιπλέον, προσφέρει κλινικές υπηρεσίες με τη μορφή φαρμακευτικών ανασκοπήσεων, βελτιστοποίησης των φαρμακευτικών αγωγών και ανάπτυξης νέων υπηρεσιών Φαρμακευτικής Φροντίδας. Παράλληλα, προωθεί την ιδέα της ενσωμάτωσης της Κλινικής Φαρμακευτικής στο ελληνικό οικοσύστημα υγείας μέσω της ιστοσελίδας του, Κλινικός Φαρμακοποιός.gr. Από τον Ιανουράριο του 2015 διδάσκει στο ΙΕΚ Δέλτα Θεσσαλονίκης, στην ειδικότητα "Βοηθός Φαρμακείου", το μάθημα Έλεγχος Ποιότητας Φαρμάκων.

Είναι μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοποιών, συνδεδεμένο μέλος των Royal Pharmaceutical Society της Μεγάλης Βρετανίας και American College of Clinical Pharmacy των ΗΠΑ, και εταίρος στην Ελληνική Εταιρεία Φαρμακευτικής Πρακτικής.

Θα ήθελα να σας ζητήσω μια χάρη. Πριν διαβάσετε τη συνέχεια του άρθρου παρακάτω, σας παρακαλώ πολύ να απαντήσετε αυθόρμητα στις ερωτήσεις που ακολουθούν, ψηφίζοντας την καλύτερη, κατά τη γνώμη σας, επιλογή:

[συνέχεια στην ανάρτηση...]


Κατηγορίες: categoryΓενικού Ενδιαφέροντος categoryΥγεία - Παιδαγωγικά
Φωτογραφία του Αλέξανδρου Μανωλίτσα
Αρθρογράφος: Αλέξανδρος Μανωλίτσας

Ο Αλέξανδρος Μανωλίτσας είναι Υπεύθυνος Τεχνολόγων Ακτινολόγων του τμήματος Αξονικής Τομογραφίας του Γενικού Νοσοκομείου Παπαγεωργίου από το 1999 έως και σήμερα. Παράλληλα διδάσκει στις Σχολές ΔΕΛΤΑ, στο τμήμα Ιατρικών Συσκευών Απεικόνισης το μάθημα της Ακτινοτεχνολογίας από το 2010 έως και σήμερα. Είναι μέλος του ECR (European Congress of Radiology), μέλος του ΠΑΣΤΑ (Πανελλήνιος Σύλλογος Τεχνολόγων Ακτινολόγων) και μέλος του ΔΣ του ΝΟΑΘ (Ναυτικός Όμιλος Ακτής Θερμαϊκού).

Η ακτινοδιαγνωστική αποτελεί ένα από τα τρία πεδία δράσης του τομέα "Ραδιολογίας Ακτινολογίας". Τα άλλα δύο είναι η Πυρηνική Ιατρική και η Ακτινοθεραπεία. Στηρίζεται στην απεικόνιση του εσωτερικού του ανθρωπίνου σώματος όπως ιστοί και όργανα και έχει ως στόχο την διάγνωση, την παρακολούθηση αλλά και τη θεραπεία μίας νόσου.

Ένα ακτινοδιαγνωστικό εργαστήριο αποτελείται από ένα σύνολο απεικονιστικών συστημάτων όπου το κάθε ένα με βάση τα χαρακτηριστικά και το βαθμό ευαισθησίας του, συμβάλει στην επίλυση διαγνωστικών προβλημάτων και ενίοτε στην θεραπεία. Μία γνωριμία με τον κόσμο της ακτινοδιαγνωστικής επιχειρεί το παρόν άρθρο δίνοντας κάποιες βασικές πληροφορίες για έναν χώρο που σχεδόν όλοι μας κάποια στιγμή της ζωής μας επισκεφτήκαμε ή θα τύχει να επισκεφτούμε.

[συνέχεια στην ανάρτηση...]Κατηγορίες: categoryΥγεία - Παιδαγωγικά
Αρθρογράφος: Αλέξανδρος Καλτσάς, My humble Blog
Ο Καλτσάς Αλέξανδρος είναι Τεχνολόγος Εκπαιδευτικός, Ηλεκτρονικός Μηχανικός. Εργάζεται σαν εκπαιδευτικός στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ στους τομείς Αυτοματισμών και Μηχανοτρονικής. "Από κούνιας" λάτρευε τον κόσμο της ηλεκτρονικής. Μεγαλώνοντας αγάπησε και την εκπαίδευση.

Τον τελευταίο καιρό όλο και περισσότερο (στα μέσα ενημέρωσης, κοινωνικής δικτύωσης, περιοδικά, εφημερίδες κτλ) κάνουν την εμφάνισή τους όροι όπως το Deep WEB (βαθύς ιστός), το Darknet (σκοτεινό δίκτυο) και άλλες "πιασάρικες" ονομασίες.

Στο παρόν άρθρο θα προσπαθήσω να ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα για τους παραπάνω όρους.

[συνέχεια στην ανάρτηση...]Θέματα: διαδίκτυο
Κατηγορίες: categoryΝέες Τεχνολογίες
Αρθρογράφος: Ναούμ Λιώτας, Arts in HRM
Ναούμ Λιώτας στο Facebook Ναούμ Λιώτας στο Google Plus
Ο Ναούμ Λιώτας είναι Organizational Consultant, Trainer και Business Coach, ο οποίος είναι ουσιαστικά παρών στις εκπαιδευτικές διαδικασίες και φέρνει την ευρύτητα των γνώσεων και το πλήθος των διαφορετικών δεξιοτήτων του στη δουλειά με επαγγελματίες και στελέχη. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού MBA με εξειδίκευση στη Διοίκηση Ανθρωπίνων Πόρων και είναι πιστοποιημένος στη συμβουλευτική Gestalt στους Οργανισμούς ενώ παράλληλα εκπαιδεύεται στην Εικαστική Θεραπεία. Είναι μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Coach (ICF) και είναι στο ΔΣ του Διεθνούς Συνεταιρισμού για την Gestalt στους Οργανισμούς (INTAGIO). Είναι ο δημιουργός της Arts in HRM, μιας θεωρίας για τη χρήση των τεχνών στην κατάρτιση και το coaching έτσι ώστε να παρέχει μεταμορφωτική και βιωματική μάθηση στις επιχειρήσεις και σε επαγγελματικά περιβάλλοντα.
 

Συνήθως δε μου αρέσει να δίνω συμβουλές - ιδιαίτερα καθώς η δουλειά μου ως coach είναι να βλέπω τη μοναδικότητα κάθε ανθρώπου και να αντλώ από τη σοφία που κουβαλάει... Tο coaching χρησιμοποιεί τη δύναμη των ερωτήσεων ώστε ο πελάτης να μπορέσει να κατανοήσει μια κατάσταση και τις παραμέτρους που τη συνοδεύουν και την επηρεάζουν. Ωστόσο σε κάποιες καταστάσεις μπορεί να φανεί χρήσιμο να έχουμε μερικά tips για το πως μπορούμε να συνεχίσουμε να κάνουμε τη δουλειά μας χωρίς να αφήσουμε να μας επηρεάσει η αρνητικότητα ή η επιθετικότητα κάποιων δύσκολων συνεργατών. Στις δύσκολες λοιπόν καταστάσεις, είναι σημαντικό να ακολουθήσετε όσο περισσότερο μπορείτε, τις ακόλουθες συμβουλές:

[συνέχεια στην ανάρτηση...]Θέματα: εργασιακές σχέσεις
Κατηγορίες: categoryΓενικού Ενδιαφέροντος
Αρθρογράφος: Έλενα Δερματίνου, Δήμητρα Βαρβαρέσου

Τι είναι η κυτταρίτιδα;

Η κυτταρίτιδα αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα αισθητικά προβλήματα που απασχολεί το γυναικείο πληθυσμό. Δημιουργείται λόγω κακής αιματικής και λεμφικής κυκλοφορίας, με αποτέλεσμα την ανομοιογενή κατανομή μορίων λίπους στον συνδετικό ιστό και των κατακρατήσεων νερού σε αυτόν. Στο παρόν άρθρο παρουσιάζονται οι βασικές μέθοδοι αντιμετώπισης, συνοπτικά ο τρόπος λειτουργίας τους καθώς και η εκτιμώμενη διάρκεια της συνεδρίας κάθε μεθόδου. 

Η αισθητική αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας μπορεί να περιλαμβάνει μεθόδους όπως...

[συνέχεια στην ανάρτηση...]Θέματα: αισθητική κυτταρίτιδα
Κατηγορίες: categoryΜόδα & ΟμορφιάΜαρ
05
2015

Θα σου αλλάξω τα φώτα!

Δημοσιεύθηκε από: Αναστασία Ρίζου
Μαρ
05
2015

Θα σου αλλάξω τα φώτα!

Δημοσιεύθηκε από: Αναστασία Ρίζου
Μαρ, 05, 2015
Μαρ, 05, 2015

Φωτογραφία της Αναστασίας Ρίζου
Αρθρογράφος: Αναστασία Ρίζου

Η Αναστασία Ρίζου είναι Διπλωματούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός & Μηχανικός Η/Υ της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ. Καθηγήτρια Ψηφιακών, Αναλογικών και Βιομηχανικών Ηλεκτρονικών και λάτρης των νέων τεχνολογιών και της καινοτομίας.

Σίγουρα έχεις ακούσει κι έχεις διαβάσει πολλά για τη νέα τεχνολογία LED στο φωτισμό. Συγκρίνοντας το φωτισμό LED με τους παραδοσιακούς λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας, ο φωτισμός  LED  αποδεικνύεται μακράν η πιο αποδοτική, η πιο οικολογική και η πιο έξυπνη λύση στο φωτισμό. Πολλοί μάλιστα τη θεωρούν πράσινη επανάσταση που θα σώσει τον πλανήτη.

Πρόκειται για ένα ψηφιακό φως που αντικαθιστά όλα τα προηγούμενα "αναλογικά".

Ας δούμε από κοντά τα σπουδαία της πλεονεκτήματα:

[συνέχεια στην ανάρτηση...]Θέματα: περιβάλλον τεχνολογία
Κατηγορίες: categoryΝέες Τεχνολογίες
Φωτογραφία της Χριστίνας Δημητρακοπούλου
Αρθρογράφος: Χριστίνα Δημητρακοπούλου

Η Χριστίνα Δημητρακοπούλου είναι καθηγήτρια κλασικής φιλολογίας και υπεύθυνη σπουδών στους τομείς Υγείας, Παιδαγωγικών και ΜΜΕ του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ.

Αγαπημένη γενιά του The Vampire Diaries και του True Blood που δείχνεις να έχεις ιδιαίτερη αγάπη στα αίματα!

Αφιέρωσε λίγα λεπτά για το αίμα που σώζει ζωές.

Μερικές ενδιαφέρουσες στατιστικές έρευνες έδειξαν ότι:

[συνέχεια στην ανάρτηση...]Θέματα: αιμοδοσία
Κατηγορίες: categoryLOL categoryΥγεία - Παιδαγωγικά
Tο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ, μπαίνει δυναμικά στην αγορά των Digital & Social Media Training με ένα σεμινάριο που αλλάζει τα δεδομένα στην εκπαίδευση του Digital & Social Media Marketing. Το σεμινάριο Digital & Social Media Course θα διεξαχθεί τον μήνα Φεβρουάριο, ενώ τον Ιανουάριο θα προηγηθούν και δύο promo σεμινάρια με δωρεάν παρακολούθηση, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη (αναμένεται η οριστικοποίηση της ημερομηνίας).

Σκοπός του course είναι η ολοκληρωμένη κατάρτιση στο πεδίο των διαδικτυακών μέσων και η ανάπτυξη ικανοτήτων χάραξης και υλοποίησης ολοκληρωμένων στρατηγικών Μάρκετινγκ. Εισηγητής είναι ο κύριος Αποστόλης Αϊβαλής. Με αφορμή το σεμινάριο πήραμε συνέντευξη από τον κύριο Αϊβαλή η οποία και ακολουθεί.

[συνέχεια στην ανάρτηση...]Θέματα: social media ψηφιακή εποχή
Κατηγορίες: categoryΝέες Τεχνολογίες


1 2 3

Αθήνα Ιπποκράτους 22, Τηλ: 210 8225983, Φαξ: 210 8233311 | Θεσσαλονίκη Ερμού 45 (Πλατεία Αριστοτέλους), Τηλ: 2310 226318, 2310 226328, Φαξ: 2310 226388

Ιωάννινα Κωλέττη & Καπλάνη 5 (Δίπλα στο Δημαρχείο), Τηλ: 26510 77472, 26510 70719, Φαξ: 26510 70996 | Πάτρα Αγίου Ανδρέου 47 & Κολοκοτρώνη 3, Τηλ: 2610 270551, Φαξ: 2610 270551