Αγροτική Κατάρτιση

 

Γιατί Αγροτική Κατάρτιση;

Διαβάστε για την υφιστάμενη κατάσταση και το όραμα στην Ελληνική Αγροτική Παραγωγή: Αγροτικά Επαγγέλματα: Το μικρό γαλατικό χωριό που αντιστέκεται ακόμα και πάντα στην επέλαση της κρίσης!.

Σπούδασε τώρα στη Μοναδική Σχολή με Σύγχρονο Εξοπλισμό και Πρότυπο Αγρόκτημα!

Οι έξι βασικότεροι λόγοι για τους οποίους προβλέπεται σημαντική ανάπτυξη του χώρου μέσα στα επόμενα χρόνια, είναι οι παρακάτω:

 1. Η αγροτική παραγωγή ήταν ανέκαθεν αλλά και παραμένει μια ανελαστική ανάγκη με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για 70% αύξηση της ζήτησης των αγροτικών προϊόντων σε παγκόσμια κλίμακα έως το 2050.
 2. Υπάρχει σημαντική ζήτηση για μια νέα γενιά αγροτών οι οποίοι θα εκσυγχρονίσουν τις αγροτικές εργασίες.
 3. Υπάρχει σημαντική έλλειψη καταρτισμένου προσωπικού στο χώρο πάνω σε επιμέρους γνωστικά αντικείμενα με μεγάλη ζήτηση.
 4. Ο αγροτικός τομέας αναπτύσσεται συνεχώς τόσο στην Ελλάδα όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο.
 5. Τα αγροτικά επαγγέλματα έχουν αποκτήσει στη σύγχρονη εποχή ιδιαίτερο κύρος.
 6. Η αγροτική κατάρτιση και οι νέες τεχνολογίες προσφέρουν τεράστια ποικιλία επιλογών ως προς το αντικείμενο απασχόλησης (παραδοσιακή γεωργία, διαχείριση αγροκτήματος, marketing, έρευνα και τεχνολογία, στρατηγική καλλιεργειών κλπ.).
 
 

Ενημερωθείτε άμεσα...

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα πεδία που εμφανίζονται με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.

*
*
*
*

Παρακαλούμε επιλέξτε Ειδικότητα

CAPTCHA image
Enter the code shown above in the box below

ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ;


 • Η γεωργική σχολή του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ διαθέτει πρότυπο αγρόκτημα 4 στρεμμάτων για τις ανάγκες της πρακτικής εκπαίδευσης.
 • Το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ παρέχει εκτεταμένες υπηρεσίες συμβουλευτικής για ανάπτυξη νέων προϊόντων στον αγροτικό τομέα.
 • Η αγροτική κατάρτιση συμπληρώνεται ιδανικά με συνεχή υποστήριξη από το Startup Office του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ, με συμβουλευτική σε θέματα νεανικής επιχειρηματικότητας, χρηματοδότησης νέας αγροτικής μονάδας και συμμετοχής σε ευρωπαϊκά προγράμματα του αγροτικού τομέα.
 • Στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ εκπαιδεύεσαι από καθηγητές που εργάζονται ως σύμβουλοι σε πετυχημένες ελληνικές μονάδες αγροτικής παραγωγής.
 • Το πρόγραμμα σπουδών συνδυάζει τις αγροτικές σπουδές, με τις μοντέρνες τάσεις σε άλλες ειδικότητες που μπορούν να δώσουν προστιθέμενη αξία στον νέο αγρότη, όπως η γαστρονομία, η τέχνη του sommelier, ο σχεδιασμός και το styling προϊόντων, τα σχεδιαστικά συστήματα υπολογιστών για τη διαμόρφωση εξωτερικών χώρων, το digital marketing και το digital mentality στην προώθηση των προϊόντων.
 • Η ΔΕΛΤΑ έχει συνάψει στρατηγικές συνεργασίες με δίκτυα συμβούλων όπως το AgroDesign Cluster και το Creativity Platform, τα οποία μπορούν να παρέχουν σε όλους τους σπουδαστές της σχολής, (νέους αγρότες, προερχόμενους από αγροτικές οικογένειες ή στελέχη αγροτικών συνεταιρισμών) συμβουλευτική στο design των προϊόντων, τη συσκευασία, την προώθηση των εξαγωγών, το άνοιγμα σε νέες αγορές και τη σχεδίαση νέων προϊόντων.

Ενημερωθείτε Άμεσα