Καινοτομίες ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ

Καινοτομία σε Προγράμματα Σπουδών

Το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ αποτελεί την πρώτη σχολή Μηχανολογίας της χώρας, που ξεκίνησε να λειτουργεί από το 1971 ως σχολή Μηχανικών Αυτοκινήτων και Ψυκτικών. Στα χρόνια που ακολούθησαν, δημιουργήθηκαν νέα αναβαθμισμένα προγράμματα σπουδών Μηχανολογίας επάνω σε ειδικότητες που ζητούσε η αγορά, όπως:

Τα προγράμματα αυτά εγκρίθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας και λειτούργησαν αποκλειστικά στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ για πολλά χρόνια. Ακόμα και σήμερα το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ κρατάει σταθερά την παράδοση στην ποιοτική τεχνική εκπαίδευση.

Πρωτοπορία στα Τουριστικά Επαγγέλματα

Το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ είναι το πρώτο ΙΕΚ που εισήγαγε τη Μαγειρική στα προγράμματα του Υπουργείου Παιδείας, από το 1998 και προσφέρει ολοκληρωμένη εκπαίδευση στο επίκαιρο επαγγέλματα του Τεχνικού Μαγειρικής Τέχνης (Chef).

Ο τομέας Τουριστικών Επαγγελμάτων του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ χαρακτηρίζεται από υψηλό επίπεδο σπουδών, βγάζοντας στην αγορά εργασίας εκατοντάδες αποφοίτους κάθε χρόνο. Οι συνεργασίες με τις μεγαλύτερες αλυσίδες ξενοδοχείων της χώρας διασφαλίζουν τη δυνατότητα πρακτικής εξάσκησης όλων των σπουδαστών.

Το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ αποτελεί έως σήμερα φυτώριο νέων chef, έχοντας με διαφορά το προβάδισμα στην τουριστική εκπαίδευση.

Πρωτοπορία στην Πράσινη Ενέργεια

Το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ αποτελεί τον πρώτο και μοναδικό Εκπαιδευτικό Οργανισμό στην Ελλάδα με εγκαταστάσεις φωτοβολταικών και πειραματικής ανεμογεννήτριας που είναι στη διάθεση των σπουδαστών για μελέτη και εξειδίκευση.

Το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ πάντα πρωτοπόρο στην ανάπτυξη νέων τεχνολογιών και με αναγνωρισμένη περιβαλλοντική ευαισθησία, προσφέρει στην αγορά εργασίας τεχνικούς ικανούς να υπηρετήσουν τις ανάγκες της Πράσινης Ανάπτυξης. Τα φωτοβολταικά, οι ανεμογεννήτριες, η γεωθερμία και οι ΑΠΕ γενικότερα απαιτούν εξειδικευμένους τεχνικούς για την ορθή λειτουργίας τους η οποία εξασφαλίζει την προστασία και τη διασφάλιση της καλύτερης ποιότητας ζωής.

Το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ καλύπτει μέρος των ενεργειακών του αναγκών με φωτοβολταικά στοιχεία και παράλληλα συντάσσει ενεργειακές μελέτες που αποσκοπούν στην μείωση της ενέργειας που καταναλώνεται από τα κτίρια της σχολής.

Πρωτοπορία στην Επαγγελματική Αποκατάσταση

Από το 2008 το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ ήταν το πρώτο ΙΕΚ που εμπνεύστηκε και δημιούργησε το site ευρέσεως εργασίας www.iekdeltajobs.gr. Μια ενεργή ιστοσελίδα με στόχο την άμεση διασύνδεση των νέων με τις επιχειρήσεις. Οι σπουδαστές και απόφοιτοι του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ, έχοντας τον προσωπικό τους κωδικό (password), μπορούν να αναρτούν τα βιογραφικά τους και να τα ενημερώνουν σε πραγματικό χρόνο καθ' όλη τη διάρκεια των σπουδών τους, αλλά και στη συνέχεια κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής τους σταδιοδρομίας.

Έχουν επίσης τη δυνατότητα να επιλέγουν τις επιχειρήσεις και τις αγγελίες στις οποίες θέλουν να αποστείλουν το βιογραφικό τους σημείωμα.

Οι επιχειρήσεις που το επιθυμούν μπορούν να αναζητούν υποψήφιους προς εργασία, φιλτράροντας και επιλέγοντας τους με βάση τα κριτήρια που τους ενδιαφέρουν.

Κυριαρχία στο Αγωνιστικό Αυτοκίνητο

Από το 2005 ξεκίνησε η συνεργασία του Τομέα Μηχανικών Αυτοκινήτου με τον Τάκη Σκαλτσά. Το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ χορήγησε την ομάδα του πολυπρωταθλητή με το ιστορικό FORD ESCORT στους αγώνες Ανάβασης και circuit, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους σπουδαστές να ζήσουν από κοντά τον πυρετό της ταχύτητας και τη δόξα του κυπέλου. Την άνοιξη του 2007 οι μηχανικοί αυτοκινήτων του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ είχαν τη δική τους αγωνιστική ομάδα "DELTA RACING TEAM". Η ομάδα συνόδευσε επίσημα πλέον το ιστορικό αυτοκίνητο με τον Τάκη Σκαλτσά και κάλυψε τις ανάγκες με τον ανάλογο επαγγελματισμό. Το πετυχημένο πείραμα προκάλεσε τη συνέχιση της συνεργασίας και την επόμενη αγωνιστική περίοδο του 2008.