Γραφείο Σταδιοδρομίας ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ

Εύρεση Εργασίας

Το Γραφείο Σταδιοδρομίας προσφέρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες με απώτερο σκοπό την εύρεση εργασίας, φροντίζοντας για το μέλλον των αποφοίτων:

  • Συμβουλεύει ατομικά με σκοπό την ανάπτυξη των προσωπικών τάσεων και επιλογών.
  • Υποστηρίζει τη δημιουργία βιογραφικού σημειώματος.
  • Τονίζει το ρόλο της συνοδευτικής επιστολής.
  • Στις ειδικότητες που απαιτείται παρουσίαση έργων βοηθά στη δημιουργία ατομικού portfolio.
  • Εκπαιδεύει και προετοιμάζει για την προσωπική συνέντευξη. Οι απόφοιτοι αντιμετωπίζουν την προσωπική συνέντευξη οπλισμένοι με το απαραίτητο βιογραφικό σημείωμα και με αυτοπεποίθηση.
  • Δίνει πρόσβαση στα μέσα αναζήτησης εργασίας (τύπος, internet).
  • Εντοπίζει και προτείνει θέσεις εργασίας και δυνατότητες απασχόλησης.
  • Υποστηρίζει την ανάπτυξη των προσόντων των σπουδαστών.
  • Δίνει ευκαιρία άμεσης επαφής με εταιρίες που θέλουν να προσλάβουν.
  • Διοργανώνει σειρά επιμορφωτικών σεμιναρίων και διαλέξεων, δίνοντας στους αποφοίτους την ευκαιρία να εμπλουτίσουν τα ουσιαστικά τους προσόντα τόσο σε θέματα εργασιακού περιβάλλοντος όσο και στη χρήση νέων τεχνολογιών.

Και φυσικά το Γραφείο Σταδιοδρομίας δεν αφήνει τους αποφοίτους στην τύχη του ανταγωνισμού, αλλά παρέχει τις υπηρεσίες του, όσα χρόνια κι αν περάσουν από το έτος της αποφοίτησης.

Πρακτική Άσκηση

Στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ έχουμε την πεποίθηση πως "έτοιμος επαγγελματίας" είναι ο απόφοιτος που εκτός από την πλήρη κατάρτιση έχει να επιδείξει και μια επαγγελματική εμπειρία επάνω στην ειδικότητα που επέλεξε. Για το λόγο αυτό, το Γραφείο Σταδιοδρομίας δρα συμβουλευτικά και προτείνει τις κατάλληλες θέσεις πρακτικής άσκησης στους σπουδαστές που εκφράζουν το ενδιαφέρον τους.

Για χρονικό διάστημα λίγων μηνών, μετά το τέλος του 4ου εξαμήνου και πριν τις εξετάσεις πιστοποίησης, οι σπουδαστές όλων των ειδικοτήτων έχουν την ευκαιρία να εργαστούν με τη μορφή πρακτικής εξάσκησης σε εταιρίες του κλάδου που σπούδασαν. Γνωρίζουν έτσι "εκ των έσω" το μελλοντικό τους επάγγελμα και αποκτούν την πρώτη τους προϋπηρεσία. Έτσι, με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, πιο έτοιμοι και πιο ώριμοι θα σταδιοδρομήσουν στο επάγγελμα που επέλεξαν.

Οδηγίες Πρακτικής Άσκησης

Career Days

Οι ετήσιες "Ημέρες Καριέρας" του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ αποτελούν πλέον θεσμό και πραγματοποιούνται τουλάχιστον δύο φορές το χρόνο στις εγκαταστάσεις της ΔΕΛΤΑ, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Στη ζωντανή αυτή εκδήλωση εκπρόσωποι εταιριών όλων των κλάδων της αγοράς πραγματοποιούν συνεντεύξεις με τους σπουδαστές και αποφοίτους για την άμεση κάλυψη των θέσεων εργασίας που προσφέρουν. Έτσι, όλοι οι σπουδαστές και απόφοιτοι του ΙΕΚ έρχονται σε επαφή με την αγορά εργασίας και αποκτούν τις πρώτες τους εμπειρίες σε επαγγελματικό επίπεδο.

Οι "Ημέρες Καριέρας" παρουσιάζουν μεγάλη αποτελεσματικότητα, καθώς μεγάλος αριθμός σπουδαστών και αποφοίτων τοποθετούνται σε εταιρείες είτε για πρακτική άσκηση ή για μόνιμη εργασία.

Site Ευρέσεως Εργασίας

Από το 2008 το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ ήταν το πρώτο ΙΕΚ που εμπνεύστηκε και δημιούργησε το site ευρέσεως εργασίας www.iekdeltajobs.gr. Μια ενεργή ιστοσελίδα με στόχο την άμεση διασύνδεση των νέων με τις επιχειρήσεις.

Οι σπουδαστές και απόφοιτοι του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ, έχοντας τα προσωπικά τους στοιχεία εισόδου στο σύστημα, μπορούν να αναρτούν τα βιογραφικά τους σημειώματα και να τα ενημερώνουν σε πραγματικό χρόνο καθ' όλη τη διάρκεια των σπουδών τους, αλλά και στη συνέχεια κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής τους σταδιοδρομίας. Έχουν επίσης τη δυνατότητα να επιλέγουν τις επιχειρήσεις και τις αγγελίες στις οποίες θέλουν να αποστείλουν το βιογραφικό τους σημείωμα.

Οι επιχειρήσεις που το επιθυμούν μπορούν να αναζητούν υποψήφιους προς εργασία, φιλτράροντας και επιλέγοντας τους με βάση τα κριτήρια που τους ενδιαφέρουν.

Γραφείο Ευρέσεως Εργασίας ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ

Η Δική Σου Επιχείρηση

Συνδεθείτε με την Αγορά Εργασίας

Για να μαθαίνετε τα πάντα σχετικά με την αγορά εργασίας, τις διαθέσιμες ευκαιρίες απασχόλησης, αλλά και χρήσιμες συμβουλές για την ανάπτυξη του επαγγελματικού σας προφίλ, χρησιμοποιείστε τα RSS Feeds μας ή κάντε Like στη σελίδα μας στο Facebook.