Γραφείο Σταδιοδρομίας ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ

Εύρεση Εργασίας

Στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ έχουμε την πεποίθηση πως "έτοιμος επαγγελματίας" είναι ο απόφοιτος που εκτός από την ολοκληρωμένη κατάρτισή του έχει να επιδείξει και αποδεδειγμένη επαγγελματική εμπειρία επάνω στην ειδικότητα που επέλεξε. Για το λόγο αυτό, το Γραφείο Σταδιοδρομίας δρα συμβουλευτικά και προτείνει τις κατάλληλες θέσεις πρακτικής άσκησης στους σπουδαστές που εκφράζουν το ενδιαφέρον τους.

Για χρονικό διάστημα έξι μηνών, μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του 2ου εξάμηνου σπουδών, οι σπουδαστές όλων των ειδικοτήτων έχουν την ευκαιρία να εργαστούν με τη μορφή πρακτικής εξάσκησης σε εταιρείες του κλάδου που σπούδασαν. Γνωρίζουν έτσι "εκ των έσω" το μελλοντικό τους επάγγελμα και αποκτούν την σημαντικότατη πρώτη προϋπηρεσία τους. Η συγκεκριμένη εμπειρία τους δίνει τα απαραίτητα εφόδια ώστε, με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, πιο έτοιμοι και πιο ώριμοι, να μπορέσουν σταδιοδρομήσουν στο επάγγελμα που επέλεξαν.

 
 
 

Πρακτική Άσκηση

Το Γραφείο Σταδιοδρομίας καθοδηγεί τους σπουδαστές της ΔΕΛΤΑ στη διαδικασία της υποχρεωτικής πρακτικής άσκησης που μπορούν να πραγματοποιήσουν μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του Β εξαμήνου σπουδών, η οποία απαιτείται για την ολοκλήρωση της επαγγελματικής τους κατάρτισης. Συνδυάζοντας τις επιθυμίες και τα προσόντα των σπουδαστών με τις ανάγκες και τις ευκαιρίες που προσφέρει το πλήθος των συνεργαζόμενων επιχειρήσεων, το Γραφείο Σταδιοδρομίας συμβουλεύει τους σπουδαστές στην απόκτηση της πρώτης τους εμπειρίας σε πραγματικό εργασιακό περιβάλλον, ασκώντας το επάγγελμα που επέλεξαν και σπούδασαν στη Σχολή μας.

Οδηγίες Πρακτικής Άσκησης

 
 
 

Career Days

Οι ετήσιες "Ημέρες Καριέρας" του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ αποτελούν πλέον θεσμό και πραγματοποιούνται τουλάχιστον δύο φορές το χρόνο στις εγκαταστάσεις της ΔΕΛΤΑ, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Στη ζωντανή αυτή εκδήλωση εκπρόσωποι εταιριών όλων των κλάδων της αγοράς πραγματοποιούν συνεντεύξεις με τους σπουδαστές και αποφοίτους για την άμεση κάλυψη των θέσεων εργασίας που προσφέρουν. Έτσι, όλοι οι σπουδαστές και απόφοιτοι του ΙΕΚ έρχονται σε επαφή με την αγορά εργασίας και αποκτούν τις πρώτες τους εμπειρίες σε επαγγελματικό επίπεδο.

Οι Ημέρες Καριέρας παρουσιάζουν μεγάλη αποτελεσματικότητα, καθώς μεγάλος αριθμός σπουδαστών και αποφοίτων τοποθετούνται σε εταιρείες είτε για πρακτική άσκηση ή για μόνιμη εργασία.

 
 
 

Site Ευρέσεως Εργασίας

Από το 2008 το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ ήταν το πρώτο ΙΕΚ που εμπνεύστηκε και δημιούργησε το site ευρέσεως εργασίας www.iekdeltajobs.gr. Μια ενεργή ιστοσελίδα με στόχο την άμεση διασύνδεση των νέων με τις επιχειρήσεις.

Οι σπουδαστές και απόφοιτοι του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ, έχοντας τα προσωπικά τους στοιχεία εισόδου στο σύστημα, μπορούν να αναρτούν τα βιογραφικά τους σημειώματα και να τα ενημερώνουν σε πραγματικό χρόνο καθ' όλη τη διάρκεια των σπουδών τους, αλλά και στη συνέχεια κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής τους σταδιοδρομίας. Έχουν επίσης τη δυνατότητα να επιλέγουν τις επιχειρήσεις και τις αγγελίες στις οποίες θέλουν να αποστείλουν το βιογραφικό τους σημείωμα.

Οι επιχειρήσεις που το επιθυμούν μπορούν να αναζητούν υποψήφιους προς εργασία, φιλτράροντας και επιλέγοντας τους με βάση τα κριτήρια που τους ενδιαφέρουν.

Γραφείο Ευρέσεως Εργασίας ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ

Η Δική Σου Επιχείρηση

Συνδεθείτε με την Αγορά Εργασίας

Για να μαθαίνετε τα πάντα σχετικά με την αγορά εργασίας, τις διαθέσιμες ευκαιρίες απασχόλησης, αλλά και χρήσιμες συμβουλές για την ανάπτυξη του επαγγελματικού σας προφίλ, χρησιμοποιείστε τα RSS Feeds μας ή κάντε Like στη σελίδα μας στο Facebook.